Yoga - former

Yoga - former


Hatha Flow Yoga

I Hatha yoga arbejder man med de oprindelige fysiske stillinger og åndedrætsøvelser, oftest udført i et roligt tempo. Fokus i Hatha Yoga er at udføre de klassiske stillinger korrekt i forhold til kroppens kunnen. Ha betyder på Sanskrit ’sol’ mens tha betyder ’måne’ og repræsenterer dualiteterne i livet – yin og yang, maskulin og feminin, mørke og lys. Hatha Yoga forsøger at balancere disse modstående kræfter.

I Hatha Flow Yoga underviser jeg både i de klassiske yogastillinger men krydrer også gerne med øvelser, som giver dig mulighed for at undersøge, hvad din krop har lyst til og brug for. Mit primære fokus er at hjælpe dig til mere opmærksomhed på dig selv, forbedre åndedrættet og skabe bevægelse i kroppen. Yogastillingerne sættes sammen i serier (alolaer), og det er vigtigt for mig, at overgangene mellem øvelserne bliver naturlige, flydende og bevidste.


Yin Yoga

Yin Yoga er også en rolig yogaform, der fokuserer på en dybdegående vævsforlængelse og afbalancering af kroppen. Stillingerne holdes i længere tid (minimum 3 minutter) og har fokus på Yin – den rolige og feminine side af os.

Ifølge teorien bag Yin Yoga er meridianerne placeret i bindevævet, som først er påvirkeligt efter 3 minutter. Meridianer er, ifølge Østens kropssyn, de energibaner, hvorigennem vores livsenergi flyder. Blokeringer i disse energi-baner resulterer, ifølge dette syn, i sygdomme og ubalancer i kroppen. Når man strækker bindevævet med Yin Yoga, afhjælper man eventuelle blokeringer og bliver dermed sundere og får større energi og velvære.

Det kan være meget udfordrende at være i en yogastilling i lang tid, og her benytter man åndedræts- og meditationsteknikker til at ”give slip” og være i det.

De fleste af os har en hverdag, der er meget præget af Yang; effektiv, udadvendt og præstations-fokuseret, så Yin Yoga kan derfor være en kærkommen mulighed for at øge den mentale balance og føle mere energi og velvære.


Yoga Dance

Yoga kan også udføres som en slags dans, hvor stillingerne sættes sammen med enkle dansebevægelser i et flow og evt. med dejlig og motiverende musik til.

Nogle gange er der masser af energi i koreografien, og andre gange forsøger vi med bløde bevægelser at åbne hjertet og komme i kontakt med den mere feminine og sårbare side af os selv. Uanset handler det om at kombinere fornemmelse og stemning med kroppens bevægelser.


Slow Flow Yoga

Denne yogaform er bygget op af rolige, flydende bevægelser, og opmærksomheden er både på stillingerne men især overgangene, så vi er fuldt fokuserede hele tiden. Det rolige tempo giver tid til at nyde hver lille bevægelse, og samtidig kræver det ekstra meget af kroppens stabiliserende og justerende muskler, når vi bevæger os langsomt, så der skal nok komme varme i kroppen. Undervisningen bygges op efter element-princippet, hvor der tilføjes flere asanas (stillinger) hele tiden for at skabe et dejligt flow hen mod en givende alola (serie).   

Hvis dit firma, din forening eller andre har lyst til at prøve min undervisning i Yoga er du velkommen til at kontakte mig, så vi sammen kan tilrettelægge indholdet, så det passer til jer.

Copyright © All Rights Reserved