Yoga

Yoga

 

Yoga er et indisk system, hvis oprindelse ligger mere end 5.000 år tilbage. Ordet yoga kommer af yuj, der, på det indiske kultursprog sanskrit, betyder at tilmelde sig eller forene. I yoga arbejder vi således både med at forene og skabe harmoni mellem krop og sind og os selv og vores omgivelser.

 

Tilgang

Der findes utallige former for yoga - fra den helt rolige til den meget energiske. Herunder er beskrevet de forskellige yogaformer, som jeg primært underviser i.

Fælles for min yogaundervisning er, at alle kan deltage - både nybegyndere og erfarne yogaudøvere, unge og gamle og uanset grad af smidighed og styrke, fordi alle øvelser kan gradueres, så de passer netop til dig!

 

Lige for tiden har jeg valgt ikke at have faste hold hver uge men underviser istedet på kurser og yoga-udddannelsen i DGI. OG så kommer jeg gerne ud, hvis nogen har brug for en dejlig yogaoplevelse eller inspiration - send bare en mail :-)

Hatha Flow Yoga

I Hatha yoga arbejder man med de oprindelige fysiske stillinger og åndedrætsøvelser, oftest udført i et roligt tempo. Fokus i Hatha Yoga er at udføre de klassiske stillinger korrekt i forhold til kroppens kunnen. Ha betyder på Sanskrit ’sol’ mens tha betyder ’måne’ og repræsenterer dualiteterne i livet – yin og yang, maskulin og feminin, mørke og lys. Hatha Yoga forsøger at balancere disse modstående kræfter.

I Hatha Flow Yoga underviser jeg både i de klassiske yogastillinger men krydrer også gerne med nogle anderledes øvelser. Mit primære fokus er at hjælpe dig til mere opmærksomhed på dig selv, forbedre åndedrættet og skabe gennemstrømning i kroppen. Yogastillingerne sættes sammen i serier (alolaer), og det er vigtigt for mig, at overgangene mellem øvelserne bliver naturlige, flydende og bevidste.

 

Yin Yoga

Yin Yoga er også en rolig yogaform, der fokuserer på en dybdegående vævsforlængelse og afbalancering af kroppen. Stillingerne holdes i længere tid (minimum 3 minutter) og har fokus på Yin – den rolige og feminine side af os.

Ifølge teorien bag Yin Yoga er meridianerne placeret i bindevævet, som først er påvirkeligt efter 3 minutter. Meridianer er, ifølge Østens kropssyn, de energibaner, hvorigennem vores livsenergi flyder. Blokeringer i disse energi-baner resulterer, ifølge dette syn, i sygdomme og ubalancer i kroppen. Når man strækker bindevævet med Yin Yoga, afhjælper man eventuelle blokeringer og bliver dermed sundere og får større energi og velvære.

Det kan være meget udfordrende at være i en yogastilling i lang tid, og her benytter man åndedræts- og meditationsteknikker til at ”give slip” og være i det.

De fleste af os har en hverdag, der er meget præget af Yang; effektiv, udadvendt og præstations-fokuseret, så Yin Yoga kan derfor være en kærkommen mulighed for at øge den mentale balance og føle mere energi og velvære.

 

Yoga Dance

Yoga kan også udføres som en slags dans, hvor stillingerne sættes sammen med enkle dansebevægelser i et flow og evt. med dejlig og motiverende musik til.

Nogle gange er der masser af energi i koreografien, og andre gange forsøger vi med bløde bevægelser at åbne hjertet og komme i kontakt med den mere feminine og sårbare side af os selv. Uanset handler det om at kombinere fornemmelse og stemning med kroppens bevægelser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I yoga arbejder vi både med at forene og skabe harmoni mellem krop og sind og os selv og vores omgivelser.

 

 

Udtalelser fra deltagere på mine hold:

 

"Jeg har gennem to år fulgt Heidis yoga-undervisning. Yoga var dengang noget helt nyt for mig. Heidi er med sin kompetente undervisning og rolige væsen den perfekte ”vejviser” ind i yogaens verden og alle dens fortræffeligheder. Heidi har for mig den helt rette faglig kompetence og viden om yogaen og dens mange finesser kombineret med en praktisk (og humoristisk) tilgang til, hvad der virker for den enkelte. Til en yogatime hos Heidi føler man sig altid i trygge hænder, hvilket giver det helt rigtige grundlag for at være til stede i timen, den enkelte øvelse og dermed få det fulde udbytte af yogaen. Udbyttet er for mig både fysisk og mentalt velvære, ro og styrke."

Mette Wilgaard, Aabybro

 

"Jeg har kendt Heidi i mange år efterhånden – og hun er en skøn kvinde! Levende, sanselig, sjov, fræk, ærlig og super sød! Der er ingen afstand mellem Heidi og hendes udøvere, når der trænes, det være sig Dynamo eller yoga, og det skaber en kanon stemning til træning. Der er humor og gas – men hele tiden med fokus på træningen, og med plads til de dele af kroppen, som måske er slidte eller ikke kan være med – så der er plads til alle i Heidis undervisning."

Jytta Eriksen, Kås

Copyright © All Rights Reserved