Sivesgaard

Helhedsfokuseret Fysioterapi

Fysioterapeuter er uddannet til at tage sig af alle problematikker i bevægeapparatet, men mange specialiserer sig indenfor et bestemt kropsområde. Jeg har en helhedsfokuseret tilgang og har en overbygning i Fascial Manupulation. Derfor vil altid koncentrere mig om at undersøge, behandle og skabe fuld bevægelighed i hele kroppen først, fordi mange skader, smerter og skavanker er forårsaget af stramt bindevæv – måske i et helt andet område end, hvor du mærker problemet. 

Smerter kan både opleves fysisk eller mentalt. Nogle gange er de et udtryk for, at noget er “i stykker”, men andre gange kan årsagen være, at kroppen og nervesystemet har svært ved at håndtere hverdagslivets udfordringer og krav. Længerevarende smerter kan således både skyldes ubalancer i eller overbelastning af kroppens motoriske og/eller sensoriske system.

Nedsat ledbevægelighed kan være forårsaget af en tidligere skade eller overbelastning – både i det pågældende led men faktisk også i andre områder af kroppen. Måske oplever du ikke at kunne bøje dig forover eller løfte din arm særlig højt og er blevet undersøgt på kryds og tværs hos læge eller andre behandlere uden at en årsag eller løsning kan findes. Måske har du fået at vide, at der ikke kan gøres noget, og at tiden bare skal gå, men det er du ikke helt parat til. Hvis du ikke længere ved egen hjælp kan udnytte leddets bevægeudslag, så kan undersøgelse af hele kroppen og Fascial Manipulation, udspænding og arvævsbehandling være det, du har brug for.

Hvad er Helhedsfokuseret Fysioterapi?

Ofte koncentrerer fysioterapeuter sig om den smertende legemsdel eller manglende funktion, og det kan også give mening, hvis man antager, at resten af systemet ikke er påvirket. Jeg er overbevist om, at der i de fleste tilfælde er sammenhænge; f.eks. mellem hovedpine og bækkenproblematikker, nakkesmerter og fascie-infiltration omkring en skulder osv. I nogle tilfælde har man gået længe med problematikken, hvorfor en sammenhæng med resten af kroppen er uundgåelig, idet kroppen kompenserer for det, der ikke fungerer optimalt. I andre tilfælde har det nuværende billede måske oprindeligt årsag i en anden og endnu ældre problematik, hvorfor det er vigtigt at undersøge og behandle hele kroppen. Desuden er psykens sammenhæng med kroppen anerkendt, hvorfor din oplevelse af situationen og dit dagligdagsliv inddrages for at skabe et komplet billede.

"Jeg kom til Heidi med en skulder, der længe havde voldt problemer og smerter ud i arm.. Efter få behandlinger kan jeg igen bruge min arm frit, og smerterne er betydeligt mindsket. Jeg kom også til Heidi med det jeg mente var en belastet lænd, som Heidi efter en konsultation fandt ud af handlede om en fastlåsning i bækkenet.. Efter første, blide, behandling, havde jeg tæt på fuld bevægelse og smerter i lænd og ben var væk! Jeg besøger Heidi med mellemrum og er meget glad for de gode resultater der giver mig meget mere energi og glæde.. Kan på det varmeste anbefale Heidi."
Pernille Pedersen
Skørping

Behandling

En indledende snak skal afdække, hvad du kommer med – herunder hele historikken for din krops oplevelser for netop at belyse helheden, inden vi går til selve problemet/udfordringen. Derefter kan undersøgelse af din bevægelighed og spændingsmønstre underbygge, nuancere og/eller udfolde billedet.

Du inddrages i beslutningen om, hvordan vi griber behandlingen an. Hvis det ikke giver mening for dig, ved man nemlig, at effekten daler drastisk. Det er primært dig, som kan ændre situationen, men behandlingen giver dig selvfølgelig et bedre udgangspunkt. 

Manuel behandling indeholder Fascia Manipulation, dyb tvær- og trykpunktsmassage, tværfriktioner, myofascial release og/eller mobilisering, som kan sikre færre smerter, muskelafspænding og/eller større bevægelsesfrihed som et bedre udgangspunkt for efterfølgende bevægelse og aktivitet.

Information og strategier hjælper til forståelse og håndtering af overbelastning og/eller smerte – inspireret af Acceptance & Commitment Therapy.

Muskeltræning har beviselig effekt på flere problematikker. Du får kun relevante og overskuelige øvelser med hjem, eller måske er holdtræning mere dig?

Øvelser til at dæmpe overaktivitet i nervesystemet og/eller øge kropsbevidsthed, herunder registrering og forståelse af signaler.

knæus

Priser

Første konsultation (55 min.): 700 kr.
Lang konsultation (40 min.): 540 kr.
Alm. konsultation (25 min.): 375 kr.

Du modtager en faktura efter behandlingen, som skal betales via bankoverførsel. NB. Ved udeblivelse eller afbud senere end 24 timer inden opkræves fuld betaling.

"Jeg havde store problemer med mine skuldre i tæt på 2 - 3 år og havde frekventeret et væld af forskellige behandlere. Til sidst blev jeg af en veninde introduceret til Sivesgaard Fysio-& Kropsterapi. Jeg fik kun en behandling og gik derfra praktisk talt med armene over hovedet, hvilket jeg ikke havde været i stand til i flere måneder/år. Jeg har senere anbefalet dette sted til alle jeg har mødt."
Dorthe Hvirvelkær
Gistrup

Udenfor sygesikringen
Sivesgaard Fysio- og Kropsterapi er privatpraktiserende og arbejder udenfor sygesikringen, hvorfor det hverken er muligt at benytte eller nødvendigt at rekvirere en henvisning fra lægen. Der gives dog stadig tilskud fra Sygeforsikringen DK, hvis du er aktivt medlem deraf.

Flere udtalelser

"Jeg har haft problemer med smerter i skulderen gennem et par år, hvor jeg ikke har kunnet træne ordenligt. Behandlingerne hos Heidi har hjulpet mig næsten af med smerterne ved træningen og har givet mig tillid til at skaden er på retur. Heidi er virkelig dygtig og grundig."
Peter Christiansen
Aars
"Jeg fik kontakt med Heidi Sivesgaard for flere år siden, medens jeg arbejdede i Politiet og efterfølgende ved Retten i Aalborg. Jeg kom i sin tid til skade ved et forkert løft af en parasolfod, som jeg snublede med og ville fastholde. Det endte galt med et vrid i ryggen. Jeg blev af lægen henvist til flere forskellige fysioterapeuter uden det store resultat. Jeg var ikke tilfreds og måtte i en periode tage stærk medicin, der betød at jeg ikke måtte køre bil. Jeg fik kontakt til Heidi, som gav mig tre behandlinger og pludselig kunne jeg bevæge mig frit og komme ud af medicin. Behandlingen var en kombination af alt det Heidi har lært sig- man behøver bare at beundre væggen i behandlingsrummet og ser diverse diplomer-beviser-eksaminer etc. Hun kan mange ting. For mig blev det et vendepunkt. Jeg kunne igen spille volleyball på seniorplan m.m. Jeg vender ofte tilbage og får en "forebyggende" behandling. Jeg er nu pensionist og i en alder af 76 år KAN jeg ikke sidde stille. Det betyder, at jeg lige skal have rettet lidt på myoser og andet, som kommer efter uvant arbejde. Jeg kan kun anbefale Heidi Sivesgaard og kan fortælle, at næsten hele familien har efterfølgende kontaktet hende for en behandling."
Jesper Christoffersen
Aalborg