DynaMo træning

DynaMo træning


 Vi er skabt til at kunne bevæge kroppen frit, men gennem det levede liv med mentale og fysiske udfordringer opstår muskelspændinger og/eller forkortet væv, som kan gøre bevægelser  besværlige, energikrævende eller endog smertefulde.

DynaMo træning er et træningskoncept, som har til formål at skabe naturlig bevægelighed og tilstrækkelig muskelkraft i HELE kroppen samt øge den enkeltes kropsbevidsthed. 


Undervisningen indeholder primært nogle anderledes øvelser, end dem man normalt støder på og er  inspireret  af  ManuVision træning, yoga og alt muligt andet, som jeg har taget til mig i min lange karriere som idrætsudøver, idrætslærer, gymnastik- og aerobicinstruktør. Som kropsterapeut og fysioterapeutstuderende har jeg desuden efterhånden et ret godt billede af og forståelse for, hvordan kroppen er skruet sammen og  fungerer samt hvad, den har brug for for at fungere bedst muligt.

Træningen foregår til musik og som oftest arbejder man alene - og uden redskaber - men det kan forekomme, at vi samarbejder.


Hold


Mandage kl. 18.30-20.00


Priser og tilmelding:

Efterår/vinter 2019 

Datoer: 23/9, 30/9, 7/10, 21/10, 28/10, 4/11, 11/11, 18/11, 25/11 og 2/12


Pris for 10 x 90 min:  700 kr.

eller

6 klip for 500 kr. (bestem selv hvilke datoer)

eller

"Drop in": 100 kr. pr. gangTilmelding via sms til 31611238. Når du modtager bekræftelse på, at du er optaget på holdet,  betales via mobilepay på 64545 og først derefter er du tilmeldt.


NB. Hvis du har tilmeldt dig alle gange (for 700 kr.) og bliver forhindret i at deltage en eller flere af gangene, er du velkommen til at give din plads videre til en anden, som blot oplyser dit navn til træningen.


Sted

Den lille sal

Skørping idrætscenter

Himmerlandsvej 59

9520 Skørping

Du skal ved indgangen gå ligefrem og ind i hallen, hvor du kan gå højre om og over på modsatte side, hvor døren ind til lokalet er.


Mød op i træningstøj (minus sko og strømper) og medbring en måtte (yoga, pilates,

liggeunderlag el.lign),  evt. vand og et lille håndklæde.


Jeg garanterer for, at du kommer til at mærke dig selv på en ny måde og oplever forandringer for hver gang, du deltager.

  Alle kan være med uanset alder, køn og træningserfaring!


Nyt - Nyt - Nyt

Har du lyst til at lave DynaMo-træning  og Yoga på Kreta - læs mere her
Hvad betyder DynaMo?


 

Dyna” står for dynamic – altså dynamisk – og kommer af det græske dynamis, som betyder kraft

Mo” er forkortet af to relevante ord:

- Mobility = evnen til at bevæge eller flytte sig

- Movement = fysisk bevægelsesproces eller en bevægelse af en gruppe af mennesker med fælles ideer og mål


Desuden kender de fleste ”voksne” dynamolygten, hvor det gælder om at arbejde for at få energi og lys, hvilket giver rigtig god mening.Pressemeddelelse i forbindelse med forårs-træning i PGU-Pandrup:

 

Tidligere instruktør i PGU, Heidi Sivesgaard, er flyttet syd for fjorden, men gæster alligevel sin gamle forening hver torsdag i en periode i foråret.  Heidi har i længere tid arbejdet på at udvikle en træningsform; DynaMo, som arbejder med dynamisk ledbevægelighed og styrke af de muskler, som skal bære os og give en god kropsholdning. 

 

Mange af os døjer med småskader og skavanker med smerter  i lænd, skuldre, hofter og knæ, og det kan iflg. Heidi Sivesgaard skyldes,  at vi har for lidt fokus på alsidige bevægemønstre, så muskler og led kan bruges, som de er skabt til. 

 

"Mange styrketræner og bliver selvfølgelig stærkere, men hvis leddene ikke kan bevæge sig fuldt ud, kan du ikke bruge den opnåede styrke optimalt" udtaler Heidi "og på samme måde kan man heller ikke bare træne smidighed, for der skal styrke til at stabilisere leddene og koordinere muskelarbejdet, når du går, sidder, står, løber osv." 

DynaMo duen (2)
DynaMo rygøvelse (2)
DynaMo knæ
DynaMo fødder

DynaMo træning (dynamic movement and mobility) indeholder øvelser for bedre ledbevægelighed, muskeludholdenhed, balance og koordination. 

Udtalelser fra deltagere:


I DynaMo-træning bliver alle led og muskler i kroppen brugt. Det er hårdt når det står på, men bagefter gør det at alle led bliver meget mere bevægelige.

I min alder, 65, betyder det meget at holde sig i gang og få brugt alle muskler og led så jeg kan holde i mange år.

Derudover har det gjort at jeg kan undvære min astma medicin, og det er helt utroligt at mærke hvordan brystkassen “vokser” under træningen.

Jeg forstuvede en ankel på et tidspunkt, men træningen gjorde at jeg kunne gå selvom jeg ikke kunne ha´sko på.

Vi har alle behov for motion, og der kan jeg kun anbefale DynaMo-træning som det allerbedste. Velvære i hele kroppen!

Inga Hansen, Pandrup"I DynaMo træning arbejdes med kroppen lige fra top til tå, og hele kropsfundamentet bliver styrket. Træningen kan være hård og lidt smertefuld, men jeg har fået bedre balance, større smidighed og meget bedre kontakt med min krop og dens behov. DynaMo træning kan varmt anbefales til alle uanset alder og køn - Man bliver afhængig af det."

Merete Bech, Blokhus


"Jeg er ret vild med DynaMo, for når jeg træner med Heidi, bliver jeg gjort opmærksom på dele af min krop, som jeg ikke er så flink til selv at få bevæget – fx skuldrene…

Og når jeg træner på hold med andre, er det let nok at gøre øvelserne og få masser af udbytte af dem – men det kræver, at der står en instruktør og fortæller mig, hvad det nu er, jeg skal gøre…og hvor længe…Jeg er ikke så god til at holde mig selv i gang, så derfor er jeg meget afhængig af god instruktion – og det kan Heidi give!


Det kan godt virke lidt skørt at være så vild med DynaMo, for det meste af tiden gør det ondt at lave øvelserne – og det kommer der så en masse grin ud af, og god stemning. Men efter træningen føles kroppen så let som en fjer, alle yderpunkter er blevet rørt og strakt, og kroppen føles stærk og sammenhængende.


Jeg synes, at alle skal prøve DynaMo, for jeg er sikker på, at mange tilfælde af fx hovedpine, ondt i ryg og nakke, og forvridninger vil kunne undgås, hvis kroppen jævnligt bliver gennemarbejdet med DynaMo. For DynaMo er træning for hele kroppen, fra de mindste (av!) led i tæerne og til de største muskler omkring lår og bagdel. Alt bliver strakt og bevæget – og man svæver bagefter. Og så er stemningen bare super go´!"

Jytta Eriksen, Kås


Copyright © All Rights Reserved